woensdag 29 juni 2016

Waanzin Woensdag: Waarom doen sommige mannen dit toch?

Beste meneer in de oude astra,

Toen ik langs de Muntbergweg in Amsterdam fietste en je langzaam naast me kwam rijden, je raampje opendraaide, en riep 'EEEEEJ CHICKIEEE! IK HEB WEL WAT BETERS VOOR TUSSEN DIE BEEENAH!' werd ik meteen zo opgewonden van dat vooruitzicht dat ik het liefst mn fiets in de berm had gegooid en op je achterbank was gaan liggen.


Oh wacht. Toch niet.

maandag 27 juni 2016

zondag 26 juni 2016

Zondag duurloopdag

Vroeg eruit op zondag. Ik heb er een grafhekel aan, het is mijn enige wekker-vrije dag in de week, maar het was het waard. Een ochtendloopje in de zon, 12 kilometer, en toen naar huis voor een middag lekker eten met lieve mensen en blije kinderen. :)

vrijdag 24 juni 2016

Weggeefje

Wat leuk en lief weer van jou!!! Altijd handig zo'n bidon met extra ruimte!!!!
BeantwoordenVerwijderen
 
 
 
Wilma! Stuur me je adres (francine@stukjebijbeetje.com)! :)

donderdag 23 juni 2016

Onweer op de brug

Om even na half zes werd ik wakker, nog net voor mijn wekker van kwart voor zes. Het gerommel buiten mijn slaapkamer raam deed me niet veel goeds vermoeden. Een blik op buienradar bevestigde dat:

F-ck.

Ik moest heuvelen. Vanochtend was mn enige gat in de dag waarop dat kon. Morgen staat er ook een loopje op. Dat kan niet naar zaterdag, want dan ben ik niet uitgerust genoeg voor mn duurloop van zondag.

Aankleden dus maar, het meest gunstige tijdvak uitzoeken en het toch proberen. Ik beloofde het thuisfront dat ik ECHT zo snel mogelijk van die brug af zou gaan als het daadwerkelijk zou gaan onweren.

De luchten waren serieus intimiderend, boven het IJ. Dreigende, rollende wolken, vlak boven mijn hoofd. Ik voelde me er gewoon nietig onder.
De eerste vier intervallen, ik moest er zes, hield ik het droog.
Bij de vijfde brak de inmiddels grijsgeel gekleurde hemel open en viel er een regenbui op mijn hoofd die zijn weerga niet kende. Nog nooit zoiets meegemaakt. Dikke witte druppels, een deken van warm water. Er ontstond een riviertje dat in de goot over de brug naar beneden stroomde, en toen buiten de goot, zo over het fietspad. Ik rende er tegenin naar boven en was binnen een paar seconden volledig doorweekt. 

Bij de zesde keer naar boven maakte ik al haast, want deze stortvloed was niet te doen, en toen zag ik bliksem rechts van me; felle flitsen door het grijze watergordijn. Ik hield me aan mijn belofte en stormde zo snel mogelijk weg van de brug.  Mijn snelste intervallen - 5'16 omhoog (!) , 5'17 naar beneden.


Lieve hemel. Dat was heftig, heel erg cool, en achteraf gezien best wel onverstandig.


Hardlopen - 4.95km - 6'49


woensdag 22 juni 2016

Schaaf

Dwars door de paardrijspierpijn heen ging ik gister mijn zondag duurloop inhalen.

Het was warm en benauwd, ik zweette dus behoorlijk, en ik had een katoenen shirt aan, wat natuurlijk niet bijster goed ventileert en droogt.

En dus kreeg ik een schaafplek.


Schaven is gemeen en sneaky want je weet dat het gebeurt, dat voel je, dat doet soort van een beetje pijn maar dat negeer je braaf want je bent een bikkel, maar dan ga je onder de douche en dan komt er heet water en sop overheen  en dan gil je zo hard dat er ramen sneuvelen.

Door de hele buurt.
Glijmiddel schijnt te helpen. Maar daar durfde ik niet om te vragen bij de drogist in het dorp.

Dus Calendulan zalf moet het op gaan lossen.


Dus, door mijn nog stramme benen liep ik langzamer dan een gletsjer en ondertussen brandde er een gat in mn middenrif, maar, conditioneel gezien waren het echt heerlijke kilometers :).  Nog een weekje, en dan gaan we weer geleidelijk uitbreiden naar 4 trainingen per week.

zondag 19 juni 2016

Polderrit

Gisteren was de jaarlijkse Polderrit van de manege waarde jongste rijdt, en we reden samen mee. Ik had vantevoren gezegd dat ik dit keer liever op een normaal KWPN paard zou gaan dan op een Fjord. Da's goed, zeiden ze, je kan tenslotte rijden, dus we delen je in op Zeban.In de stallen zocht ik naar Zeban, en in een box aan het eind van de gang vond ik zijn naambordje. Achter de deur stond een paard zo groot als een gebouw.


Ik en mijn grote mond. Aaargh.
Ik moest opstijgen met en trapje (!), ja nee echt dus, en toen gingen we. Zeban en ik, Leentje op Triple en nog een heleboel paarden en ruiters.
Een rondje door de bak, en toen lekker naar buiten.
Vijftien kilometer door de polder. Draven door de berm, bruggen, slootjes, hoofd in de wind, en paardjes die net zo hard genoten en rondkeken als de mensen erop.
Zeban was lief, een beetje nerveus hier en daar maar er gebeurde niets dat ik niet onder controle had. Er was een uit de sloot opfladderende eend waar hij van schrok en ineens stonden we aan de andere kant van het fietspad; een soort teleportatie - zo ben je hier, en zo ben je ergens anders :-p. Maar verder was het een schat, die goed reageerde op mijn benen en handen en vergevingsgezind was voor mijn fouten.


Het was fantastisch.

De spierpijn nu - allesdoetzeerenikgadood, maar het was FANTASTISCH.  :)
vrijdag 17 juni 2016

Weggeefje

Vandaag bestaat dit blog 1 jaar, 3 weken en 1 dag, vandaag is het Eet Je Groenten Dag, je gelooft me niet he, maar klik maar op die link,  vandaag heb ik me inschreven voor een Duomarathon (oh, dat moest ik je nog vertellen coach) en vandaag ziet het ernaar uit dat ik het droog ga houden tijdens mijn training. Nou, als dat geen reden is voor een weggeefje, dan weet ik het ook niet meer.

Nu het warmer wordt is het handig om iets te drinken bij je te hebben. Ik ben helemaal niet zo'n fan van water mee, om eerlijk te zijn; tenzij je langer dan een uur loopt of het warmer is dan 20 graden hoef je echt niet met een flesjer rond te hollen. Dat is alleen maar extra gewicht dat je meesleept, en wie zit daar nou op te wachten.

MAAR, het wordt zomer, en als de temperatuur oploopt en/of je wat langer traint, moet je dus wèl hydrateren. Net als wanneer het 's winters heel koud is overigens, en je door de wind/kou combinatie niet doorhebt hoeveel je zweet en ongemerkt uitdroogt. Alleen niet met zo'n flesje spa in je hand, ok? Want als nou iets 'newbie' schreeuwt is dat het wel.

Deze is veel handiger:Er kan 500ml vloeistof in bidon. Die steunt op een elastiek aan de onderkant, maar zit ook vast met een lusje aan de bovenkant, om het mondstuk, waardoor je wel heel rare fratsen moet uithalen om hem te verliezen. In de zak ernaast is genoeg ruimte voor je telefoon en je sleutel. Ik heb er eentje voor mezelf gekocht, en meteen ook eentje voor misschien wel jou.

Laat een berichtje achter in de comments, dan random-pick ik iemand volgende week vrijdag.

woensdag 15 juni 2016

Piramides

Dit:
is de piramide van Kheops, gebouwd door Egyptenaren. Of buitenaardse wezens. Jury's still out.


Dit:is de piramide van Kukulcan, gebouwd door de Mayas.Dit:

is de piramide van Tiny, gebouwd door mij, vanochtend.
Over die andere twee kan ik natuurlijk niet meepraten, maar deze was T_RING VEEL WERK. :)


Hardlopen - 6,6 km - snelste interval in 6'19

maandag 13 juni 2016

Een rondje vol tranen

Mijn zondag duurloop was een moeilijke. In onze buurt verloor iemand een oneerlijke strijd. Een echtgenoot, een vader van twee kinderen in de leeftijd van mijn jongste en mijn middelste. Mijn hart breekt voor dat gezin. Voor die meisjes, die hun papa moeten missen. Voor zijn vrouw, die zich zo immens alleen moet voelen. Voor hem, vechtend voor wat hij waard was tegen een sluipmoordenaar van een vijand.

Toen Meghan Trainor en John Legend voorbijkwamen, kon ik mn gedachten niet langer naar iets anders dwingen, vlogen ze van dit gezin met zoveel verdriet naar de mensen in mijn eigen leven, en stond ik snikkend op het fietspad.


In the blink of an eye
Just a whisper of smoke
You could lose everything
The truth is you never know

So I'll kiss you longer baby
Any chance that I get
I'll make the most of the minutes and love with no regrets

Let's take our time
To say what we want
Use what we got
Before it's all gone
'Cause no, we're not promised tomorrow

 
So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye 
wherever we're standing
I won't take you for granted 

'cause we'll never know when
We'll run out of time 

so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose youJeroen werd 44 jaar.
Het leven is niet eerlijk, maar de dood is nog veel oneerlijker.

zaterdag 11 juni 2016

Onderweg

Voor werk moest ik naar Brussel. Mijn lunchpauze was ongeveer zo:
Ik weet het, it's a tough job, but somebody's gotta do it.

Met het risico op weer een nope-loop had ik toch mijn renkleren meegenomen. Je weet natuurlijk nooit wanneer je weet de oude bent als je het niet gewoon iedere dag even blijft proberen. Ik bleek alleen sokken te zijn vergeten, dus ik moest een wandelingetje naar de plaatselijke Zeeman...
... en toen kon ik op weg.

Het voordeel van onderweg hardlopen is dat je het maar gewoon alvast hebt gedaan. Als ik om half zes uit  Brussel wegrij en dus om half 9 thuiskom, na 's ochtends om 6 uur al te zijn vertrokken, ga ik ECHT niet meer de deur uit. Ik weet dat ik dat soort doorzettignsvermogen niet heb, dus ondervang ik dat moment door onderweg ergens een afslag te nemen en dan daar een rondje te trainen. Dan ben ik maar nauwelijks later thuis, want het enige wat ik mis is een uurtje file, maar dan heb ik het wel gedaan.

Bij Oosterhout nam ik een afrit, kleedde me om in de wc van de McDonalds en ging op weg. Het werd een heuveltraining van 5 km.Dat was niet de bedoeling, maar ik had de lengte en hoogte van die bruggen mateloos onderschat. Weet je hoe dat voelt, als je vrolijk richting het water rent en dan ineens een megahelling voor je ziet?


Yep. Zo dus.Hardlopen - 5,24km - 7'10

donderdag 9 juni 2016

The First.... The Last... my Everythiiiiiiing...

De afgelopen week had ik een luchtweginfectie. Ik hoestte als een sigarenrokend nijlpaard van 80 en niemand hier in huis kon nog slapen van mijn gesnurk, maar ik had dan wel weer een stem waar Barry White jaloers op zou zijn.
Rennen was een beetje ingewikkeld, want ik kreeg gewoon niet genoeg adem. Ik probeerde het wel hoor, maar

nope.

Gisteren probeerde ik het weer, maar
nope.


Dus ging ik vandaag maar gewoon fietsen. Je moet doen wat je kunt met de omstandigheden die je hebt, en fietsen is in mijn geval minder belastend voor mijn longen dan hardlopen.
Het ging heerlijk. 26 Kilometer, gemiddeld 22 km/u. Morgen weer een dag.

maandag 6 juni 2016

Even bijpraten

Vrijdag deed ik mijn baantraining (ik had bikkel-dag en duurloopdag gewisseld deze week, dat kwam beter uit). Ik deed mijn 'oude' rondje, de polder waar ik liep voordat we verhuisdeb, en oh, wat is dat toch heerlijk. Ik loop nergens liever dan daar.
Die polder is waar ik begon met lopen. Waar ik voor het eerst drie minuten achter elkaar liep, en toen vijf, en toen tien. Waar ik voor het eerst een rondje liep, in plaats van heen en terug. Voor het eerst een kilometer onder de 9', onder de 8, onder de 7. Waar ik eerst altijd liep in het donker, zodat niemadn me zag, maar al heel snel ophield me daar druk over te maken, want ik liep er maar mooi wel. Waar ik trots zwaaide als er buren toeterden in de file. In die polder trotseerde ik voor het eerst regen, sneeuw, hitte, storm en vermoeidheid. Dat rondje is er een van al die kleine en grote overwinningen op mezelf in die eerste twee jaar, en iedere keer als ik er weer loop voel ik weer een vleugje van de euforie van die momenten. Die polder blijft voor altijd speciaal.

Ik deed eent raining van 5' inlopen, dan 1500 meter D3, een minuutjes dribbelpauze, 1km D3, 1 minuutjes dribbelpauze en 500m D3. En nog anderhalve kilometer lekker na-hollen, gewoon omdat het lekker weer was en ik blij. Totaal bijna 6km, mijn snelste interval inh 6.15 (yay!).


Thuis maakte ik een herstelshakeje van yoghurt, banaan, perzik en sinaasappelsap,
... en ik vond het een geweldige ochtend.Op zaterdag hoefde ik niet te sporten, maar ik werd om half 6 wakker en kon niet meer slapen, en het was licht, en de zon scheen, dus ik schoot in een joggingpak en pakte m'n fiets. 12 hele rustige kilometers, richting Katwoude:
Is dat een oprachtig begin van de dag, of niet?

Ik heb me voorgenomen om meer te gaan zwemmen. Zwemmen is geweldige crosstraining; het is low impact voor je gewrichten en het is goed voor je hele lijf. Ik had al opgezocht hoe laat er banen zwemmen is in het zwembad in Volendam (op dinsdag al vanaf 7 uur 's ochtends! Yay!), maar toen bedacht ik me dat het zomer is en ik aan het IJsselmeer woon. Wat nou, zwembad?

Dus, aan het eind van mn rondje parkeerde ik mijn fiets en voegde de daad bij het goede voornemen:

Zwemmen kan ik het niet noemen. Maar, ik ben er in geweest en T-RINGJANTJEWATWASDATKOUD.
Ik heb mezelf plechtig beloofd dat ik de volgende keer echt ga zwemmen. Vijf minuten, om te beginnen.
Oh, en die vlekken op mijn benen - what can I say, ik word nou eenmaal enorm lekker gevonden, mensen.

Door muggen :-/


Toen was het alweer zondag, en ik vond het te heet om te lopen. Ik ben een watje, ik weet het, want op zaterdag liep de coach gewoon in een belachelijke pufhitte de Slachtemarathon on 4:30. Wat een held ben je dan?!
Ik koos echter de weg van de minste weerstand en ging fietsen. Naar Amsterdam, om roti te eten bij de Surinamer op de Nieuwmarkt.


46 km in 2,5 uur (want in de binnenstad, tussen toeristen en verkeer, ga je niet zo hard).
Vandaag heb ik mijn renkleren mee naar kantoor. Al is het maar 5km, het idee van het overgeslagen zondagloopje, al heb ik gewoon gefietst, kan ik niet helemaal uit mijn hoofd zetten. Maar, ik beloof niks :-)


Oh, en hai Bianca Kalksma! Dank je wel voor je lieve berichtje!

Motivatie Maandag


woensdag 1 juni 2016

Waanzin Woensdag: Fitgirls of Instagram

Instagram staat vol met afgetrainde fitnesslijven. 'Fitgirls', noemen ze zich doorgaans, en wekelijks worden er foto's gepost van 'progress', waarbij dan trots wordt aangekondigd dat het vetpercentage weer is gedaald, met dan 75 #hastags #waar #je #helemaal #gek #van #wordt met #termen erbij als #fit #body #fitmom #fitnessgoals #fitgirls.
 

Voor alle mensen die zich daar blind op staren:

- Om dit soort spierdefinitie te tonen  moet je vetpercentage naar onder de 15% dalen.

- Als je vetpercentage onder de 15% komt, dan vindt de natuur je niet sterk genoeg om een kind te dragen en om je daar tegen te beschermen blijft  dan doorgaans je menstruatie weg.- Als je zo mager bent dat je menstruatie wegblijft, dan ben je niet een 'fitgirl'. 

Dan ben je een 'ondervoedgirl'. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...