dinsdag 11 oktober 2016

The day afterDe volgende ochtend voel ik me niet beter. Ik heb het er ‘s avonds met Peter over gehad, die niet goed weet wat ie aanmoet met deze plotselinge omslag, en ik heb erover nagedacht, maar het dubbele gevoel van mijn-goed-is-niet-goed-genoeg blijft. Ik wil eigenlijk gewoon liever Peter aan gaan moedigen in Amsterdam en het daarbij laten. Ik twijfel gewoon zo, en dus doe ik wat men doet in geval van twijfel: ik bel de coach.

Ik leg uit hoe kloterig het is om alleen te lopen. Laatste is tot daaraan toe, maar alleen is gewoon niet leuk. Ik vertel hoeveel langzamer ik ben, en hoe dat komt: ik heb gewoon niet hard genoeg getraind en niet goed genoeg gegeten in het afgelopen half jaar. Dat komt door van alles -  dat komt omdat een andere baan toch wel een hoop energie vergt en een hoop tijd, wat ik best wel had onderschat. Dat is mn eigen schuld, maar het is nu wel wat het is. Uiteindelijk kun je je halve marathon tijd aardig voorspellen, die is namelijk 2 keer je 10km tijd plus 10%, en als ik de 10km dus in 74’ loop, dan gaat mijn halve marathon tijd, met wat waterstops erin, zo richting de drie uur. Misschien ben ik gewoon traag en ik hoor er nu even niet tussen, en dat komt heus wel weer, maar voor nu heb ik het idee dat het misschien beter is om niet aan 21.1 kilometer te beginnen.

De coach hoort me aan, ’s ochtends om tien over acht. Stelt me gerust. Vraagt me waar ik denk dat mn zelfvertrouwen meer een deuk van gaat oplopen: van in de achterhoede finishen of van nu opgeven? Goed punt, was dat.

En dat vertel hij me, in weliswaar diplomatiekere bewoordingen, dat ik moet stoppen met jengelen, mn sneue reet zondagochtend naar dat startvak ga slepen, die halve marathon ga lopen, ondertussen mooi de tijd ga hebben om na te denken over de consequenties van mn eigen keuzes, en het volgend jaar beter kan doen.


Dus. Dat gaan we doen dan :-)

12 opmerkingen:

 1. Nou da's nog eens een opdracht zeg ... 21,1 kilometer nadenken over, hoop toch dat je van die heleboel kilometers ook echt gaat genieten. En daarbij wat kan jou het boeien als je in de achterhoede loopt, jij loopt 'm pofferdestoffer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het je iig niet na! Waarschijnlijk kan ik het wel en ook niet eens heel langzaam, maar ik vind het zó saai dat ik er mee gekapt ben. Ik heb getraind voor de Dam tot Dam en als die lekker zou gaan wilde ik de halve van Amsterdam lopen. De 16 ging heel moeizaam (terwijl ik eerder al 18,5 redelijk prima had gelopen) en ik vind het gewoon zó saai (of had ik dat al gezegd? ;-)). Ik ben dus al lang afgehaakt. Ik heb diep respect voor je doorzettingsvermogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach he, wat een strijd kan het zijn. Verder heb ik geen wijze woorden :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yeah Francine! Zet hem op zondag! Bikkel die je bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb één keer een halve marathon gelopen, perfect binnen de tijd die ik voor ogen had, maar ik worstelde met hetzelfde als jij. Enerzijds ben je jezelf daar massaal aan het overtreffen, aan de andere kant wordt alles al opgeruimd tegen dat jij finisht. Lopen, 't is vaak meer een mentale strijd dan wat anders hé. Gelukkig heb je nog enkele dagen om je daar mentaal op voor te bereiden, en ga je dat daar super doen, stap voor stap, en terecht uitermate fier zijn op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hulde voor je coach! Wat een wijze woorden en hij heeft gelijk: beter achteraan finishen, dan helemaal niet meedoen. Veel succes en veel plezier, geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes! Echt heel veel bewondering voor jou doorzettingsvermogen. Groet Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En je gaat ook mooi de tijd hebben, als het ondertussen moeilijk wordt, om te denken aan hoe trots je kan en zult zijn op die medaille waarmee ze je bij de finish staan op te wachten. Intussen heeft iedereen mooi kletsen, jij zult het toch zelf weer moeten klaren die klus. Maar stiekem weet je ook dat je zondag over die finish komt, al moet het kruipend en al ben je de laatste. 's Morgens hoop ik zelf binnen de tijdslimiet van 1 uur 5 min binnen te komen. Dat wordt ook nog even spannend. Heb al gedroomd van het hek van het Olymisch Stadion dat voor m'n neus dicht gaat hahaha. Heel veel succes zondag, hoop dat het je toch nog een beetje meevalt en dat je er plezier in zult hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaaa je gaat!!! Heel veel Succes👍👍👍

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Francine, inspiratie. Ik wens je heel veel succes en geniet er ook van!
  Kijk waar je vandaan komt en wat je allemaal al bereikt hebt. En nog gaat bereiken.
  Dankzij jou en mijn eigen doorzettingsvermogen ben ik van 1 minuut joggen naar 4 mijl gegaan. En jij loopt gewoon een halve marathon. Respect!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik snap je zo goed, maar de adviezen die je kreeg zijn volgens mij de enige juiste.
  Als ik dit eerder had geweten, had ik mijn schoenen ingepakt en richting Amsterdam gekomen. Om die hele verdomde 21 kilometers naast je te blijven lopen. Niet omdat ik daar nu zo goed in ben, maar juist omdat juist omdat ik ook mijn handen vol heb aan deze afstand. Maar ik wist het niet eerder, en zal daarom nu in gedachte naast je rennen.

  Een laatste advies dan: lees nog eens je eerste ren-logjes terug. Daar staan zoveel mooie quotes in die je zelf nu zo goed gebruiken kan. "Je doet dit voor jezelf". Een loper kent hoogte en dieptepunten. Een loper wil zichzelf altijd verbeteren en verwacht die verbetering ook van zichzelf. Maar erg reëel is dat niet. Probeer jezelf niet langer in de weg te zitten.
  Je bent heel goed zoals je bent - pardon, rent - beter worden kan altijd nog. Of niet.

  Sterkte! Diana uit Schiedam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Neem de tijd er lekker van te genieten en niet zo streng zijn voor jezelf. Hopelijk lukt het je te lopen met plezier en niet als gevecht. Dan zijn die extra minuten die je nodig hebt extra plezier! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...