donderdag 31 maart 2016

Ontbijt: geroosterde sinaasappelcake met honing


Sinaasappelcake:

- 2 hele sinaasappels, goed gewassen en met schil en al, en 1 banaan pureren in een blender
- kopje volkorenbloem
- vier eieren
- eetlepel honing
- kopje sojamelk
- flinke klont boter

Uurtje in de broodbakmachine, op 'afbakken' of 'bake'.

En dan 's ochtends twee plakjes in de broodrooster doen, en dan warm opeten met een blop honing erover.

Dat is zoooooo goed.
Dat smaakt naar lente in Londen, zittend op het balkon van het Hilton, uitkijkend over de in kersenbloesems gehulde stad, de smaak van sinaasappel marmelade en toast met honing nog in je mond, terwijl een woest knappe butler die alleen in de ochtend butler is maar in de avond model je nog een kop gloeiend hete koffie inschenkt uit zon' porseleinen koffiepot.


Alleen dan in je eentje.
In stinkende renkleren op een regenachtige ochtend in een dorp in Nederland.

ZO GOED IS DAT.

woensdag 30 maart 2016

15 gedachten tijdens een vroege ochtendtraining

1. Mijn bed. Wat hebben we toch heerlijke matrassen.


2. en die zachte bontdeken dan. En dat kussen. Oh, mijn bed...


3. De straat is nat. Heeft het net geregend? Ah nee het gaat toch niet regenen?


4. Dit wordt  helemaal niks. Ik voel het nu al. Misschien moet ik teruggaan. Nee, ik geef het een kilometer. Als het dan nog steeds niks is moet ik een kilometer terug naar huis en dan heb ik toch mooi twee kilometer gelopen.5. Eigenlijk gaat het best wel heel erg goed.
6. Is dat nou een fazant? Ja zeg, dat is gewoon een mannetjes fazant, hier op mijn fietspad.


7. Fazanten zijn mooi. En lekker, ook wel. Een uurtje in de oven op 180 graden...


8. Francine! Foei! Je bent vegetarier. Denk havermout.


9. Havermout. Havermout. Havermout. Havermout. Havermout. Over 3,5 km.


9. De zon komt op, en ik loop al vier kilomer te draven, en ik heb het allang niet meer koud, en wat is dit toch een fantastisch begin van de dag.


10. Wow, wat is het hier prachtig. Even een foto maken.11.  Kijk, een hardloper. Wat een mafkees - wie gaat er nou om kwart over zeven op een dijk lopen.


12.  Oh, wacht.

13. Nog twee km, dan ben ik lekker thuis. Zouden ze al koffie hebben?


14. Shit. Ik ben thuis, maar ik moet nog 250 meter om op 7km te komen. Een rondje door de straat dan maar. Het licht brandt, ze zijn al wakker....


15. Klaar. Oh, ik ben echt blij dat ik uit mijn bed ben gekomen.


Hardlopen | 7.01km | 7'21

maandag 28 maart 2016

Eerlijk

Een van de kenmerken van hardlopen is dat het absolute eerlijkheid vraagt. Er is geen valsspelen in hardlopen. Er zij geen kantje af te lopen. Er is geen team, dat voor een keertje kan compenseren wat jij laat liggen. Er is alleen jij en je doorzettingsvermogen.

Hardlopen geeft je terug wat je erin stopt. Als je klaar staat in een startvak, je nummer opgespeld, een uur nagedacht over je kleding, ontbeten met zorvuldig vantevoren geplande toast waarvan je weet dat je maag er niet van overstuur raakt - dan weet je precies welke training je hebt gemist, wanneer je wat korter liep dan je eigenlijk had gepland, en of je genoeg gedaan hebt om aan te kunnen wat voor je ligt.

Rennen dwingt je om de waarheid onder ogen te zien. Over jouw aandeel in je success, en dus ook in je falen - en dat effect sijpelt door van je hardloopschoenen naar de rest van je leven.


Anyway. Ik mailde de trainer dit weekend, in antwoord op zijn vraag of mijn wedstrijdplannen nog onveranderd waren omdat hij bezig was met mijn schema voor het volgende trainingsblok, dat ik een tandje terug moet nemen.
De realiteit is dat ik fysiek echt niet in staat ben om nu een halve marathon te lopen, en dat was wel wat we van plan waren. Maar waar ik jarenlang nooit iets mankeerde, werd ik dit half jaar geveld door ieder virusje dat zn hoofd om de hoek stak. Daarnaast veranderde ik van baan - een traject dat een veel grotere impact had op mijn trainings uren dan ik had voorzien.  Tiny wel, die zei nog, 'als je aan drie keer lopen in de week toe gaat komen ben ik al heel tevreden', en zoals gewoonlijk dacht ik, 'ach welnee, hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn' en kreeg hij vervolgens gelijk.

Je moet nou eenmaal niet jengelen om de resultaten die je niet kreeg vanwege het werk dat je niet deed. En dus moest ik toegeven dat de trainingen zoals die nu in mn schema stonden echt te zwaar voor me zijn. Dat ik niet genoeg heb kunnen investeren.

De volgende ochtend al had ik een herzien programma in mn mail. Drie keer per week in plaats van vier, zodat ik niet het gevoel heb dat ik faal als ik de vier niet haal, maar het een opsteker is als ik het wel haal, want zo werkt  mijn hoofd, en mijn coach weet dat. Wat minder lange loopjes, wat kortere tempo intervallen.

Daarmee heb ik mezelf binnen de kortste keren (om precies te zijn over zes weken aan het eind van dit blok) weer op niveau, want aan doorzettingsvermogen ontbreekt het me niet. En dan gaan we ervoor: op naar de Rotterdam Marathon in april 2017. 


zaterdag 26 maart 2016

Slecht

Gisteren rende ik acht kilometer en man man man het ging gewoon lachwekkend slecht.

  Of zoals Geer en Goor zouden zeggen, 'WAT WAS DAT SLLLLLEEEEEEEEECHT'.

maar hee. Acht slechte kilometers zijn ook gewoon acht kilometers he .Hardlopen | 8km | 7'27

vrijdag 25 maart 2016

Piramide
Een na-het-werk piramide loop. Een fijne afwisseling tussen lopen en hoesten. Als ik langzaam loop gaat het wel, maar zodra ik aanzet krijg ik het nog benauwd. Maar, gedaan is gedaan, en ik ging van mijn werk naar het Abcoudermeer. Een prachtige kant van Amsterdam Zuid-Oost.

Hardlopen | 1-1-2-1-3-1-4-1-5-1-4-1-3-1-2-1-1-1 | 6km

woensdag 23 maart 2016

Waanzin Woensdag

Dit:

is je lever. Je lever zorgt ervoor dat er afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd.
Dit:


is een detoxkuur. Een detoxkuur zorgt ervoor dat er geld uit je portemonnee wordt verwijderd.Als je lever niet goed werkt, dan moet je naar de dokter, niet naar een website met overpriced sapjes, voedinggsupplementen of etherische olieen.

Beweeg veel, eet niet teveel en vooral plantjes, en doe normaal. Meer heeft een goed werkend lichaam echt niet nodig.zondag 20 maart 2016

13 km

Alweer ziek. Een dikke week. Jarenlang mankeerde ik nooit iets, en deze winter had ik de ene na de adnere vlaag te pakken. Weer een week liep ik niet, was ik boven aan de trap al moe, en dit keer heb ik maar even opnieuw bloed laten prikken om te kijken of ik niet iets anders onder de leden heb.


Maar! Vandaag ging ik lekker TOCH duurlopen. Om er weer even in te komen had ik mn runkeeper op 5' rennen, 1' wandelen gezet.  Het weer zag er vriendelijk uit dus kleedde ik me in  mn nieuwe van mijn zus gekregen loopshirtje en ging vervolgens naar buiten, waar het uiteraard na tien minuten begon te regenen en waaien, wat pas ophield toen ik weer thuis was.


Mijn benen trilden, maar wat was ik voldaan van het feit dat ik eindelijk weer eens een lekkere afstand had gelopen.

En dat ik blauw zag van de kou was met dekentje en een kom havermout met hazelnootmelk en appel zo weer opgelost.
donderdag 10 maart 2016

dinsdag 8 maart 2016

Vroeg

Tien voor half zes, en het regende, en het was 2 graden. Ik ga niet liegen, mensen - dat valt gewoon lang niet mee.


Een paar slokken vruchtensap voor een beetje opstart-brandstof, kleren aan en met bed-hoofd en de vouwen van mijn kussen nog in mijn wang de deur uit. Om 05:35 stond ik buiten.

Eenmaal in de frisse lucht was het opstaan-leed vergeten, zoals altijd. Langs de bakkerij, waar het licht al brandde. Langs de 'grote weg' in Volendam, waar het eerste verkeer het dorp al uitreed. En toen de donkere polder in. Terwijl de wereld langzaam wakker werd werkte ik mijn wisselloop af - 5 minuten langzaam, vijf minuten rustig, vijf minuten snel, en nog een keer, en nog een keer.
Toen was ik klaar voor de dag.

zaterdag 5 maart 2016

Derde keer


Een kort rondje maar vandaag, maar ik was er trots op.  Dinsdag begon ik in mn nieuwe baan, iets dat me mentaal veel energie kost maar ook gewoon gepaard gaat met lange dagen. Mn nieuwe auto is er nog niet, en dus pendel ik heen en weer tussen huis en kantoor met een goede drie uur reistijd per dag. Het was de derde keer dat ik trainde deze week en gezien de omstandigheden was dat best wel een prestatie, al zeg ik het zelf.

Ik wilde dan ook wanhopig weer in mn vier-keer-per-week regelmaat terugkomen. Mn conditie is echt bagger, vergeleken met waar ik ben geweest - de afgelopen weken hakten er in. En hoe hard ik daar ook van baal, dat was natuurlijk gewoon een kwestie van keuzes. Ik had ook om vier uur op kunnen staan. Zo is dat, met sporten: je krijgt waar je in investeert. Daarom heb ik nu wel ander werk, maar niet meer een halve marathonvorm.

En dat is ok. Nu gewoon weer vooruit :)

donderdag 3 maart 2016

Just setting expectations

De tweede dag bij mijn nieuwe werkgever. 'I'm going for a run', zei ik om half 1, want ik had een baantraining te doen.
Een beetje vreemd vonden ze het wel, dat ik mn sportkleding uit mijn tas toverde, en een beetje bekeken voelde ik me ook wel, toen ik een uur later weer gedouched en wel achter mijn bureau zat.

Maar dit is nou eenmaal wie ik ben. En zo lang ik uit het raam de hele dag af en aan mensen buiten zie staan voor een rookpauze, lijkt mij een run-chpauze tussen de middag ook geen probleem. ;) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...