maandag 16 mei 2016

Motivatie maandag: Het glazen huis

Eerder gepost op 25 maart 2015 op mijn vorige blog 

Een lief vriendinnetje stuurde me foto's-van-vroeger. Vier jaar geleden, toen we samen een weekend weg waren. 'Ik kwam foto's van je tegen', whatsappte ze me, 'van je vorige leven. Zal ik ze naar je sturen?'

Voorzichtig is ze, wetend hoe dat soort dingen zo heel erg dubbel kunnen voelen. Hoe langer het geleden is, hoe vreemder het voelt om mezelf zo te zien - alsof een heel ander persoon daar zomaar rondliep, in mijn herinneringen.

Ik was niet verdrietig hoor, toen. Maar ik zat wel vast. In een zwaar lichaam en daarmee  een kleine wereld, waarin ik gewoon blij was en gelukkig met de mogelijkheden die ik wel had. Maar gevangen is gevangen. Het was een soort glazen huis - ik zag de wereld om me heen en de wereld zag mij, en iedereen kwam op visite, en in het huis was het gezellig; maar uiteindelijk keek ik door het raam naar hoe de rest van de wereld een ander, actiever leven leefde.Hoe dan ook. Natuurlijk wilde ik ze hebben. Er zijn niet zoveel foto's van mij, van vroeger. Ik was er goed in de camera te vermijden - ik wist ook wel dat iedereen gewoon kon ZIEN hoe ik eruit zag, maar het voelde altijd zo... zo officieel, zo definitief, als het werd vastgelegd.

.Maar dat was het gelukkig niet.

6 opmerkingen:

 1. Wat een verschil,en wat ben je veel afgevallen Goed van je!

  Groetjes,Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent en blijft Francine, maar ik blijf mijn petje voorje afnemen wat jij gepresteerd hebt. Geweldig dat je deur van je glazen huis hebt weten te openen. En heel eerlijk, die nieuwe, slanke maar vooral sportieve "jas" staat je zo ontzettend goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet je...ik volg je al heel lang en toen vond ik je al een prachtig mens zonder dat ik een foto van jou gezien had. Toen ik een wat verborgen foto zag dacht ik: die ziet er mooi uit, daarna een wat betere en ik dacht die geniet en baalt want ze verschuilt zich.Petje af dat je dit bereikt hebt en jij je nu zoveel beter voelt en er zo geweldig uitziet en zich laat zien. Beetje krom gezegd misschien maar als er een het snapt dan ben jij het en daar gaat het om!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, DAPPERE jij! Doordouwer der doordouwers!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waanzinnig hoor, wát een verschil!! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed om af en toe trots terug te kijken naar wat je hebt bereikt!
  Wees lief voor je zelf and keep on going!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...