donderdag 29 oktober 2015

Wisselloop

6' D1, 6'D2, 6'D3, en dat vier keer.




Dat is 72 minuten doorbijten. Op Sloterdijk, na mijn werk - eerst trainen, dan naar huis.


GESLOOPT, was ik.



Heerlijk :-).


Hardlopen | 10,2 km | 7'03

2 opmerkingen:

  1. Tsjonge zeg, en dat nog even na een werkdag, dat is extra moeilijk (vind ik ). Hoe hard loop je dan bij D1, D1 en D3? Ik bedoel, hoe weet je nu wanneer je dat goed doet? Wat is dan precies de bedoeling? Als ik een ander tempo loop dan mijn 'eigen' tempo, dan schiet mijn hartslag altijd direct omhoog. Heb jij daar geen last van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marjolein, ja, daar heb ik ook last van, maar dat is precies de bedoeling :)

      D1/2/3 zijn hartslagzones.
      Bij D1 loop je in een tempo dat je in principe zo lang zou kunnen volhouden als je zou willen, mits je af en toe iets eet en drinkt. Je kunt gewoon gesprekken houden, en je hart en longen hebben nergens last van, al zul je na een uur of wat gerust pijn in je benen krijgen.

      Bij D2 loop je in een tempo waarin je flink moet werken. Je moet wel kunnen praten, maar in korte zinnen, en je ademhaling is versneld, je zweet behoorlijk en je hartslag gaat een eind omhoog.

      Bij D3 loop je flink hard - hijgen, hoge hartslag en niet meer een gesprek kunnen voeren. Je hartslag gaat dan naar zo'n 80% van zijn maximum, toch wel.

      Hoe hard je in iedere zone loopt is voor iedereen verschillend. Het gaat erom dat je je lichaam laaat werken - als je vaak intervalt, zul je merken dat je snelheid in iedere hartzone langzaam gaat toenemen. Je hart en je longen worden sterker, en je basissnelheid gaat omhoog. Je kunt dan op termijn in je D1 zone sneller lopen, zonder dat je hartslag al omhoog vliegt. Dat is het idee.

      (Leg ik het zo goed uit, coach?)

      Ik ga het aankomende jaar aan mijn basissnelheid werken om het jaar daarop weer een marathon te kunnen lopen, maar dan wel sneller en met minder vermoeidheid als de eerste keer :)

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...