woensdag 9 december 2015

Stappen

Sinds een jaar of wat gebruik ik MyFitnessPal. Dat is een appje waarin je heel makkelijk de calorieen kunt invoeren die je eet, en dat dan de totalen en de voedingswaarden en zo voor je bijhoudt, en zo kun je dan zien wanneer je aan je grens zit voor de dag, wat natuurlijk fantastisch werkt, als je tenminste echt al je calorieen invoert, en niet dat chocolade kerstkransje maar gewoon stiekem niet intypt omdat het net lijkt of calorieen die je niet invoert ook niet bestaan, wat natuurlijk onzin is.

Wie doet nou zoiets.

Maar! Wat ik dus wou zeggen: MFP houdt ook bij hoeveel stappen je zet, terwijl je je telefoon bij je draagt. En echt he, op de doordeweekse dagen dat ik niet hardloop ben ik schrikbarend inactief.

De gangbare norm is tegenwoordig dat een normale volwassene om fit en gezond te blijven ongeveer 10.000 stappen per dag moet zetten. Op dagen dat ik naar kantoor ga, of thuiswerk, kom ik niet verder dan ongeveer 1500. Van huis naar de auto. Van de auto naar mn bureau. Een paar keer koffie halen, en dan weer terug.
Het was ook geen wonder dat ik ooit zo ontzettend aankwam. Ik deed echt geen donder, en at dan ook nog eens veel te veel. Ik liet het van twee kanten gebeuren, en mijn gewicht spiraalde met de jaren omhoog. En ik had het wel door, ik was tenslotte wel lui maar niet slechtziend, maar toch - ik besefte niet echt welk energie overschot ik iedere dag in mijn lichaam opsloeg.
Meten is weten. Pas toen ik het ging bijhouden besefte ik tot m'n schaamte dat ik soms wel vierduizend calorieen per dag at, want taart-bij-de-koffie-want-er-was-iemand-jarig en lekkere-pasta-met-kaas-als-avondeten, en er misschien maar 2000 verbrandde.

Dan is een niet ingevoerd chocoladekransje nog niks.

Zo is het leven dus nu niet meer. Ik werkte thuis vandaag, en afgezien van een wandelingetje naar de supermarkt zat ik voornamelijk op mn stoel. Daarom deed ik een rondje, aan het eind van de middag. Net kort genoeg om nog te vallen onder de 'rust' die in mn schema stond.
En dan nog kwam ik maar op ruim 7600 stappen vandaag:


Een goede reminder om morgen in mijn pauze lekker een eindje te gaan wandelen, ook al staat er morgen een training op het programma.
4 opmerkingen:

 1. Afwijken van je programma en hoe lul ik me daar uit;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hah! Ik zal wel moeten, want van Een Zeker Iemand krijg ik altijd harder op mn lazer voor teveel trainen, dan voor te weinig ;)

   Verwijderen
 2. Sinds een half jaar loop ik met mijn collega's dagelijks een rondje tijdens de lunchpauze. Heerlijk! Lekker even naar buiten en geen last meer van middagdipjes. Echt aan te raden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb sinds een aantal maanden ook een stappenteller, vond het nogal confronterend hoe inactief ik eigenlijk ben, terwijl ik mezelf helemaal niet zo zou bestempelen. doe nu echt mijn best om meer te lopen, maar de 10000 stappen haal ik maar 2 of 3 keer per week!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...