dinsdag 1 december 2015

Waarom rennen in de regen stoer is en jij dus ook

Want het is echt rukweer. Wat tips:1. Kleed je zoals je je normaal zou kleden als het tien graden warmer is dan het nu is. Werkt altijd. Dan heb je het eerst wel even koud, zie volgende punt, maar je kan het beter heel even koud hebben dan je hele training te warm.


2. Koud duurt maar een kilometer. Echt! Stel je er op in dat je het de eerste 5-10 minuten koud hebt, accepteer dat gewoon voor wat het is. Daarna gaat het echt over.


3. Vloeken mag best.4. Nat word je maar 1 keer. Bedenk dat nat worden veel vervelender is dan nat zijn. Als je eenmaal doorweekt bent, is het ergste leed geleden.


5. Als je dan toch doorweekt bent, pak dan eens op volle snelheid een flinke plas. Gewoon, hups, vol erdoor, plens, in het diepste stuk.


Geloof me, dat is nog net zo leuk als toen je vijf was. :)6. Wees dankbaar voor wind. Als je hem tegen hebt is een een extra workout voor je core. Als je hem mee hebt is het een kans op je snelste kilometer ooit.


7. Bewaar het lekkerste voor het laatst: plan je rondje zo dat je wind mee hebt op de terugweg.


8. Verwen jezelf met iets warms als je terugkomt. Chocomel. Thee. Een pyjama die over de verwarming heeft gehangen.
Voor een korte training: laat een bad lopen met het allerheetste water, ga naar buiten, ren zo hard je kan 5 kilometer, en laat je dan in het schuim zakken. Aaaaaaah.


9. Als het echt heel vreselijk is buiten, doe je telefoon dan in een ziplockzakje voor je hem meeneemt in je arm band, je bottlebelt of je zak.10. Denk eraan dat jij echt een enorme bikkel bent. Niet iedereen rent in de kou, wind of regen. Dat vraagt doorzettingsvermogen en discipline en hardheid en toewijding, en iedere automobilist die je tegenkomt geeft je achter zijn heen en weer zwiepende ruitenwissers een dikke thumbs up.

Nee. Niet echt.

MAAR HET ZOU WEL MOETEN.


4 opmerkingen:

 1. Optie 5 vind ik de leukste. Deze heb ik ook uitgeprobeerd tijdens een wandeling in Grootegast door de modder. Mijn smoes was de zolen moesten moddervrij. Het is niet netjes om met modderschoenen ergens binnen te stappen. En inderdaad het is nog even leuk als toen je 5 jaar was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dit! Vooral die thumbs up bij nummer 10, hahaha. Kan je een keer iets schrijven over wat je precies aantrekt als je hardloopt als het 0 tot 5 graden is? Ik vind dat altijd zo lastig. Groet, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaa 5! Plas water of door de blubber tijdens een trail. Moest er even aan wennen, maar nu de schoenen toch al vies zijn maakt het allemaal niks meer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar dat vertrekken als het lekker warm is binnen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...